Cât de des trebuie sa verifici presiunea în anvelope?

Anvelopele sunt printre primele elemente ale unei mașini care "îndură" toate imperfecțiunile din asfalt, dar si un condus mai agresiv. Pentru a prelungi durata de viață a acestora, chiar și în condiții extreme, este foarte important ca presiunea din interiorul anvelopelor, să fie cea dată de producător în cartea tehnică.

Toate anvelopele au o presiune recomandată, iar anvelopele supraumflate sau sub-umflate pot duce la diverse probleme. Un simptom ușor ar fi o creștere a consumului de combustibil, dar poate duce la ceva la fel de grav ca o explozie apoi un accident.

Conducerea cu presiunea scăzută a anvelopelor poate determina îndoirea și contractarea excesivă a pereților anvelopelor mai puțin rigide, ceea ce duce la o temperatură ridicată a anvelopei, ceea ce crește șansesele unei explozii. Vremea rece și zăpada pot ascunde această problemă, dar asta nu înseamnă că nu există. De fapt, este și mai important să verificați presiunea în anvelope în aceste situații.

Cum se verifică presiunea în anvelope?

Majoritatea mașinilor noi, vin dotate cu senzori de presiune și de temperatură în anvelope, cu toate acestea este recomandat sa verificați periodic presiunea.

Cea mai simplă metoda este să verificați vizual partea de jos a anvelopei, constatând dacă apar diferențe între acestea, sau chiar cu un dispozitiv dedicat, cum este acest manometru pentru verificarea presiunii din anvelope.

Cât de des trebuie să verificați presiunea din anvelope?

Având în vedere că verificarea presiunii din anvelope, este o procedură foarte simplă, care nu necesită mult timp, este recomandat sa fie făcută săptămânal, și înainte de fiecare deplasare mai lungă. Această verificare se poate face foarte simplu, la banezinărie când alimentati mașina, sau la spălătoria auto. În general ambele stații sunt dotate cu compresoare auto, sau puteți face verificarea acasă, utilizând acest manometru digital. Drumuri bune!

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu

Meniu
Whatsapp
Contacteaza-ne